Zupa z soczewicy z kaszą

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
kasza jaglana pół szklanki
mleko kokosowe mała puszka (ok. 300
imbir świeży kawałek 3 cm
seler naciowy 5 gałązek
kurkuma 1 łyżka
pomidory krojone luba passata pomidorowa 1 mala puszka (300 m
papryka słodka w proszku 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
wywar warzywny 2,5
sól do smaku
Znakomita zupa z samych zdrowych składników.

Soczewicę opłukać. Kaszę opłukać, przelać wrzątkiem na sicie. Gałązki selera obrać i pokroić. Kaszę, soczewicę, seler, kurkumę, starty na tarce imbir, masło i wywar gotować 20minut. Dodać pomidory i mleko kokosowe. Zagotować, dodać paprykę i sól do smaku. Podawać z ciemnym pieczywem.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.