Zupa z soczewicy z kaszą
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
kasza jaglana | pół szklanki |
mleko kokosowe | mała puszka (ok. 300 |
imbir świeży | kawałek 3 cm |
seler naciowy | 5 gałązek |
kurkuma | 1 łyżka |
pomidory krojone luba passata pomidorowa | 1 mala puszka (300 m |
papryka słodka w proszku | 1 łyżeczka |
masło | 1 łyżka |
wywar warzywny | 2,5 |
sól | do smaku |
Znakomita zupa z samych zdrowych składników.
Soczewicę opłukać. Kaszę opłukać, przelać wrzątkiem na sicie. Gałązki selera obrać i pokroić. Kaszę, soczewicę, seler, kurkumę, starty na tarce imbir, masło i wywar gotować 20minut. Dodać pomidory i mleko kokosowe. Zagotować, dodać paprykę i sól do smaku. Podawać z ciemnym pieczywem.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.