- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
kasza jaglana | pół szklanki |
mleko kokosowe | mała puszka (ok. 300 |
imbir świeży | kawałek 3 cm |
seler naciowy | 5 gałązek |
kurkuma | 1 łyżka |
pomidory krojone luba passata pomidorowa | 1 mala puszka (300 m |
papryka słodka w proszku | 1 łyżeczka |
masło | 1 łyżka |
wywar warzywny | 2,5 |
sól | do smaku |
Soczewicę opłukać. Kaszę opłukać, przelać wrzątkiem na sicie. Gałązki selera obrać i pokroić. Kaszę, soczewicę, seler, kurkumę, starty na tarce imbir, masło i wywar gotować 20minut. Dodać pomidory i mleko kokosowe. Zagotować, dodać paprykę i sól do smaku. Podawać z ciemnym pieczywem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...