- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
chleb ciemny | 4 kromki |
por | 1 |
cukinie | 2 duże |
kremówka | 200 ml |
bulion warzywny | 500 ml |
oliwa | 4 łyżki |
masło | 2 łyżki |
czosnek | 2 ząbki |
Kminek do posypania | |
sól i pieprz | |
Pory i cukinie oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę w garnku, wrzucić pory, dusić 5 minut, dodać cukinię i dusić aż się zeszkli. Wlać bulion i gotować aż warzywa będą miękkie. Kromki chleba natrzeć czosnkiem, pokroić w kostkę, usmażyć na maśle grzanki. Do zupy dodać kremówkę. Doprawić do smaku. Podawać posypaną kminkiem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...