- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
kukurydza mrożona lub z puszki | 2 szklanki |
bulion warzywny | 3 szklanki |
śmietanka 30% | 1 szklanka |
łosoś wędzony | 200g |
cebula | 1 |
masło | 2 łyżki |
koperek | do podania |
sól i pieprz do smaku | |
Cebulę obrać i posiekać. W rondlu zeszklić ją na maśle. Dodać kukurydzę i bulion. Gotować 10 minut. Dodać śmietankę. Wyjąc 4 łyżki ziaren kukurydzy i odłożyć. Resztę zmiksować. Dodać do zupy pokrojoną w paski rybę. Zagotować. Dodać odłożone ziarna kukurydzy. Oprawić do smaku. Podawać z pokrojonym koperkiem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...