- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka pojedyncza | 1 |
ziemniaki | 2 duże |
mrożona kukurydza(lub z puszki) | 200 g |
wywar warzywny lub drobiowy | 1 litr |
trawa cytrynowa | 1 łodyżka |
sok z 1 limonki | |
sól | do smaku |
Pierś kurczaka pokroić w kostkę, ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Mięso, ziemniaki i trawę cytrynową gotować w bulionie 10 minut, dodać kukurydzę i gotować aż mięso będzie miękkie. Posolić od smaku. Wyjąć trawę cytrynową. Dodać sok z limonki i podawać.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...