Do garnka wlewamy mleko kokosowe i rosół. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień i dodajemy pokrojone w cząstki pieczarki, cebulę i grzyby. Wrzucamy też wcześniej ugotowany w rosole por pokrojony w małe kawałki. Gotujemy przez około 15 minut. Dodajemy pieprz, sól i przyprawę tajską do smaku (może być w płynie). Całość gotuj na wolnym ogniu kilka minut i dodajemy krewetki. Po około 5 minutach zdejmujemy garnek z ognia. Siekamy natkę pietruszki.
- Czas 55 min.
- Trudność
- Porcja dla
świeże krewetki | 10 |
mleko kokosowe | 150g |
grzyby mun | garść |
por z rosołu | 1 |
wywar rosołowy z kurczaka | 1 szklanka |
cebula | 1 |
świeży pieprz | 1/4 łyżeczki |
sól | 1 |
przyprawa tajska do zup | 1 |
limonka | 1 |
natka pietruszki | 1 |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...