- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
soczewica czerwona | 1,5 szklanki |
bulion warzywny | 1,5 litra |
seler naciowy | 2 gałązki |
oliwa | 2 łyżki |
masło | 1 łyżka |
curry w paście | 1 łyżka |
sól i pieprz do smaku | |
Seler obrać, pokroić w cienkie plasterki. Soczewicę opłukać na sicie. Seler podsmażyć na oliwie, dodać soczewicę, wywar i masło. Gotować 20 minut. Dodać curry . Zdjąć z ognia i miksować przez 1-2 sekundy, tak aby część soczewicy zachowała kształt ziarenek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z białym pieczywem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...