- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 8 godz.
- Trudność
- Porcja dla
cieciorka | 100 g |
cukinie | 2 |
marchew | 1 |
cebula | 1 |
czosnek | 3-4 ząbki |
olej rzepakowy | 3 łyżki |
seler naciowy | kilka gałązek |
wywar warzywny | 1 litr |
liść laurowy | 2 |
ziele angielskie | 3-4 |
sól i pieprz do smaku | |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
Namoczyć cieciorkę na noc. Wylać wodę i nalać świeżą. Ugotować cieciorkę do miękkości. Oczyścić i pokroić warzywa. Rozgrzać olej w garnku, wrzucić warzywa, liść laurowy, ziele i rozdrobniony czosnek. Podsmażyć minutę, wlać wywar i gotować warzywa do miękkości. Dodać miękką, odcedzona cieciorkę, koncentrat pomidorowy doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z białym pieczywem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...