- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
seler naciowy | 1 mały |
brokuł | 1 |
wywar warzywny | 1,5 litra |
śmietanka kremówka | 200ml |
gałka muszkatołowa | szczypta |
sól i pieprz do smaku | |
Umyć i obrać seler. Pokroić w słupki. Listki odłożyć do dekoracji. Umyć brokuł. Oddzielić i odłożyć zielone różyczki. Łodygi obrać i pokroić w słupki. Seler i łodygi brokuła zalać zimnym wywarem i gotować do miękkości (ok 15 minut). Dodać różyczki brokuła sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Zagotować. Dodać śmietankę, podgrzać i podawać.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...