- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
migdały | 200 g |
mleko 2% lub migdałowe | 1 litr |
ryż biały | 1 szklanka |
cukier | 100 g |
truskawki | 500 g |
płatki migdałowe | do dekoracji |
kilka truskawek | do dekoracji |
Migdały sparzyć, obrać i zemleć. Zagotowac mleko, wsypać ryż. Po 10 minutach dodać migdały i cukier. Gotować jeszcze 10 minut. Ostudzić. Dodać odszypułkowane, umyte truskawki. Zmiksować. Podawać z platkami migdałowymi i kawałkami truskawek.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...