- Czas 35 min.
- Trudność
- Porcja dla
bulion warzywny | 2 litry |
mrożone kostki mintaja | 4 |
ziemniaki | 4 |
marchewki | 2 |
por | 1 |
cebula | 1 |
szpinak | garść |
pomidory | 3 |
rodzynki | garść |
curry łagodne | 1 łyżka |
kurkuma | 1 łyżeczka |
papryka ostra | 1 łyżeczka |
imbir świeży | kwałek 4 cm |
sól | 1 łyżeczka |
olej rzepakowy | 1/4 szklanki |
natka pietruszki | pęczek |
Warzywa obrać, umyć. Marchewki pokroić w półplasterki, pora i cebulę w plasterki. Ziemniaki w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. W rondlu o grubym dnie rozgrzać olej. Dodać curry, kurkumę, paprykę. Smażyć kilka sekund, dodać marchew, pory i cebulę. Obsmażyć. Dodać ziemniaki, sól, bulion i gotować 15 minut. Dodać rybę i rodzynki. Gotować 10 minut. Dodać obrany, starty imbir, pokrojone liście szpinaku i pomidory. Gotować jeszcze 5-10 minut. Podawać z posiekaną natką pietruszki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...