Zupa pomidorowa z miętą i trawą cytrynową
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
bulion warzywny | 1,5l |
krojone pomidory z puszki | 500g |
trawa cytrynowa | 1 |
ryż | pół szklanki |
pomidorki koktajlowe do dekoracji | |
świeża mięta | garść |
cukier | |
sól i pieprz |
Dodatek trawy cytrynowej i świeżej mięty nadaje zupie pomidorowej niecodzienny smak.
Bulion warzywny gotować z trawą cytrynową 10 minut. Dodać pomidory i gotować 15 minut. Oddzielnie ugotować ryż w dużej ilości osolonej wody. Podsmażyć pomidorki do dekoracji. Doprawić zupę solą, cukrem i pieprzem. Wymieszać z ryżem. Posypać listkami świeżej mięty i podawać.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.