Zagotować bulion z pomidorami. Jeśli są pestki, przecedzić przez sito. Doprawić solą, cukrem i pieprzem. Ugotować makaron w osolonym wrzątku. Podawać zupę z makaronem i posiekaną natką pietruszki. Uwaga: zupa pomidorowa to klasyk i każdy potrafi ją ugotować. Sekret tkwi w jakości produktów - musi być prawdziwy bulion warzywny a nie kostka i prawdziwe pomidory. Drugi sekret polega na dodaniu do zupy co najmniej tyle samo cukru co soli. Makaron do zupy należy ugotować oddzielnie a nie w zupie! Jeśli chcemy, żeby zupa miała łagodniejszy smak podajmy ją z kremówką.
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
bulion warzywny | 1,5 l |
pomidory pelatti lub domowy przecier pomidorowy | 500 g |
natka pietruszki |
sól i pieprz | |
cukier | |
makaron | 250 g |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...