Cebulę i fenkuła posiekać. Odłożyć kilka zielonych gałązek fenkuła do dekoracji. Rozgrzać w garnku o grubym dnie masło z oliwą. Zeszklić cebulę i fenkuła. Zalać bulionem, dodać listek i ziele, gotować do miękkości. Wyjąć listek i ziele. Zmiksować. Dodać pomidory. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Podawać zupę z makaronem, przybraną posiekanymi zielonymi gałązkami fenkuła i migdałami.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
bulion warzywny | 1,5 l |
fenkuł | 1 |
cebula | 1 |
przecier pomidorowy domowy | 500ml |
ziele angielskie | kilka ziaren |
listek laurowy | 1-2 |
makaron wstążki | 200g |
masło | 5 łyżek |
oliwa | 5 łyżek |
blanszowane migdały | do dekoracji |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...