Pomidory, paprykę, cebule i czosnek wyłożyć do naczynia żaroodpornego z dodatkiem oliwy i piec w 200 stopniach przez 20 minut. Po tym czasie obrać warzywa, przestudzić dodać bulion i zmiksować blenderem. Zagotować 5 minut dodając przyprawy by smaki się połączyły. Wlać do miseczek posypać świeżym tymiankiem, podawać z podpieczonym pieczywem np. ciabatta. Życze smacznego! :)
Zupa krem z pomidorów i pieczonej papryki
- Czas 1 dzień 6 godz.
- Trudność
- Porcja dla
pomidor | 4 szt |
papryka czerwona | 3 szt |
cebula | 1 szt |
czosnek | 2 ząbki |
sól | 05 łyżeczki |
pieprz | 05 łyżeczki |
pieprz kajeński | szczypta |
oliwa z oliwek | 1 łyżka |
tymianek | pół pęczka |
bulion warzywny | 300 ml |