Pomidory, paprykę, cebule i czosnek wyłożyć do naczynia żaroodpornego z dodatkiem oliwy i piec w 200 stopniach przez 20 minut. Po tym czasie obrać warzywa, przestudzić dodać bulion i zmiksować blenderem. Zagotować 5 minut dodając przyprawy by smaki się połączyły. Wlać do miseczek posypać świeżym tymiankiem, podawać z podpieczonym pieczywem np. ciabatta. Życze smacznego! :)
- Czas 1 dzień 6 godz.
- Trudność
- Porcja dla
pomidor | 4 szt |
papryka czerwona | 3 szt |
cebula | 1 szt |
czosnek | 2 ząbki |
sól | 05 łyżeczki |
pieprz | 05 łyżeczki |
pieprz kajeński | szczypta |
oliwa z oliwek | 1 łyżka |
tymianek | pół pęczka |
bulion warzywny | 300 ml |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...