- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
marchewka | 1,5 kg |
wywar warzywny lub woda z 1 łyżką domowej przyprawy warzywnej | 1,5 litra |
śmietanka | 250 ml |
sól i biały pieprz | do smaku |
szczypiorek lub koperek do posypania | |
To pierwsza zupa, jaką podaje się w naszej kulturze niemowlakowi. Nie ma jednak powodu aby z niej rezygnować w starszym wieku! Jest zdrowa i pyszna.
Marchewki obrać, pokroić, ugotować w wywarze do miękkości. Zmiksować, dodać śmietankę. Doprawić do smaku. Posypać posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...