- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
mrożona kukurydza | 700 g |
imbir świeży | kawałek ok. 4 cm |
mleko kokosowe | ok. 250 ml |
bulion warzywny | 1,5 litra |
sól | do obtoczenia |
Imbir i mleko kokosowe nadają tej zupie orientalny charakter.
Kukurydzę ugotować w bulionie, dodając pokrojony drobno imbir. Dodać mleko kokosowe. Zmiksować na mniej lub bardziej gładki krem. Podawać zupę gorącą, ewentualnie z dodatkiem nachosów lub grzanek
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...