- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pory | 2 duże (tylko białe |
ziemniaki | 3-4 |
bulion warzywny | 750 ml |
czosnek niedźwiedzi | hojna garść |
oliwa | 4 łyżki |
śmietanka kremówka | pół szklanki |
chrzan tarty | 1-2 łyżki |
sól i pieprz do smaku | |
Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę. Pory opłukać dokładnie i pokroić w plasterki. Rozgrzać oliwę w rondlu, wrzucić pory, gdy opadną dodać ziemniaki. Wlać bulion. Gotować do miękkości (ok 15 minut). Czosnek posiekać, odkładając listek do dekoracji. Dodać do zupy. Zagotować. Zmiksować. Dodać śmietankę i chrzan. Ozdobić listkiem pokrojonym w paseczki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...