Zupa kawowo-truskawkowa

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
truskawki 150 dag
kawa pażona 250 ml
woda 125 ml
skrobia kukurydziana 2 łyżki
cukier 4 łyżki
czekolada 2 kostki
grzanki 5 sztuk

Zaparzoną kawę przelewany przez gazę, aby był czysty płyn do garnka, dodajemy wodę i truskawki. Gotujemy tak z 15/20 min.
Następinie dodajemy pokrojone 2 kostki czekolady oraz cukier.
Gotujemy przez chwilę i zaprawiamy zupę skrobią rozpuszczoną w zimnej wodzie. Wlewamy, mieszamy i zagotowywujemy.
Gotową zupę wlewamy na talerz, układamy na niej grzanki i posypujemy białą czekoladą.

 

http://szafranowyraj.blogspot.com/2013/02/moc-kawy-sodycz-truskawki.html

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.