- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
czosnek | 10 ząbków |
bulion drobiowy lub warzywny | 1 litr |
śmietanka kremówka | szklanka |
parmezan | 50 g |
oliwa | 3 łyżki |
bagietka | pół |
masło | 3 łyżki |
natka pietruszki do posypania | |
sól i pieprz do smaku | |
ziemniaki średnie | 3 |
Czosnek obrać i zmiażdżyć. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać oliwę w garnku o grubym dnie. Włożyć czosnek i ziemniaki i smażyć chwilę (czosnek nie może zbrązowieć). Dolać wywar i gotować 20 minut. Dodać śmietankę i zmiksować. Dodać starty ser, wymieszać, doprawić do smaku. Podawać z posiekaną natką pietruszki i grzankami z bagietki, usmażonymi na maśle.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...