- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
wywar warzywny | 2l |
seler naciowy | 8 gałązek |
brokuł | 1 |
mleczko kokosowe lub kremówka | 200ml |
trawa cytrynowa | 1 |
Czosnek (niekoniecznie) | 1 mały ząbek |
sól i cukier | |
Seler obrać i pokroić na plasterki. Brokuł podzielić na różyczki. Do wywaru dodać trawę cytrynową i seler. Gotować 10 minut. Dodać brokuły, gotować jeszcze 6 minut. Dodać śmietankę, lub – jeśli chcemy uzyskać bardziej egzotyczny smak – mleczko kokosowe. Dodać roztarty czosnek. Zagotować. Wyjąć trawę cytrynową. Doprawić solą i odrobiną cukru. Jeśli chcemy by smak był ostrzejszy należy dodać razem z selerem posiekaną papryczkę chili.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...