- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
wywar warzywny | 1,5 litra |
brokuł | 1 |
ziemniak | 2-3 |
pesto | 1 łyżka |
śmietanka 18% | 1 szklanka |
gałka muszkatołowa | 1/2 łyżeczki |
czosnek | 3 ząbki |
bazylia do dekoracji | |
Obrać i pokroić ziemniaki w kostkę. Umyć i podzielić brokuł na różyczki. Ugotować warzywa w wywarze do miękkości, dodając roztarty czosnek i pesto (ok 15 minut). Włożyć do zupy blender i miksować 2-3 sekundy, atak aby część brokułów pozostała w całości. Dodać śmietankę, doprawić gałką, sola i pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...