- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
wołowina zrazowa | 600 gram |
wędzony boczek | 200 gram |
kapusta kiszona | 300 gram |
liść laurowy | 2 |
ziele angielskie | 4 ziarenka |
czosnku | 3 ząbki |
chleb razowy | 1 kromka |
sól i pieprz | do smaku |
olej lub smalec | do smażenia |
Mięso pokroić w poprzek włókien na 1-2 cm kotlety. Rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Kapustę oraz boczek posiekać i wymieszać razem. Na każdym płacie mięsa położyć kapustę z boczkiem i ściśle zawinąć. Zrazy zawiązać nicią kuchenną i smażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym tłuszczu na ciemnobrązowy kolor. Czosnek posiekać na plastry. Zrazy podlać wodą, dodać przyprawy i dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. Pod koniec dodać kromkę chleba razowego, poczekać aż się rozmoczy i zagęści sos. Sos doprawić solą i pierzem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...