- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
cukinie żółte | 3 |
papryczka chili czerwona, świeża | 1 |
czosnek | 3ząbki |
natka pietruszki | pęczek |
oliwa | 5łyżek |
sól i pieprz | |
Cukinie umyć, pokroić w plasterki. Chili pokroić w plasterki usuwając pestki. Czosnek posiekać. Natkę pokroić. Rozgrzać oliwę na patelni. Dodać czosnek i chili a po chwili cukinie. Usmażyć na złoto. Wymieszać z posiekaną natką. Doprawić sola i pieprzem. Podawać z pieczywem lub ryżem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...