- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
cydr | 250 ml |
jabłka suszone | 1 plaster |
imbir kandyzowany pokrojony w kostkę | 1 łyżeczka |
suszona wędzona śliwka | 1 |
cynamon kora | kawałek 4 cm |
Podgrzać wszystkie składniki. Wlać do kubka. Można trzymać kilka godzin gotową mieszankę z większej ilości składników i podgrzewać w miarę potrzeby. Pamiętać, żeby w każdym kubku znalazł się plaster jabłka, śliwka, kawałek kory cynamonu i kilka kostek imbiru . Podawać z łyżeczką.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...