Ziemniaki ugotować w całości. Delikatnie obrać i pokroić w plasterki. Śmietanę wymieszać z drobno posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Dodać soli i pieprzu do smaku. Tak przyrządzoną śmietaną polać ziemniaki.
- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
ziemniaki | 05 kg |
śmietana | 500 ml |
koperek | pęczek |
szczypiorek | pęczek |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...