Fasolkę obrać, pokroić na kawałki. Seler obrać, pokroić w plasterki. Seler zalać wywarem. Gotować z roztartym czosnkiem 10 minut. Dołożyć fasolkę, groszek i pęczak. Gotować 10 minut. Posiekać natkę pietruszki. Wmieszać do zupy. Doprawić solą i pieprzem.
- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
zielona fasolka szparagowa | 200 g |
seler naciowy | 3 łodygi |
czosnek | 2 ząbki |
mrożony groszek | 100 g |
wywar warzywny | 1 l |
pęczak | 5 łyżek |
natka pietruszki | 1 pęczek |
sól | |
pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...