- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
cieciorka ugotowana lub z puszki | 400 g |
sól | 1/2 łyżeczki |
mielony kmin rzymski | 1łyżeczka |
ostra papryka | 1/4 łyżeczki |
dymki (posiekane zielone części) | pół pęczka |
kolendra posiekana | pół pęczka |
czosnek | 2 ząbki roztarte |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
soda | 1/2łyżeczki |
jajka | 2 |
Wymieszać mikserem wszystkie składniki, oprócz jajek. Miksować, aż masa będzie jednolita. Dodać jajka, krótko zmiksować i odstawić na 15 minut do lodówki. Nagrzać piekarnik do 180°C. Wyłożyć blachę piekarnika papierem do pieczenia. Uformować 16 kotlecików i piec ok. 15 minut.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...