- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
por | 1 duży |
szpinak | 2 garście |
brokuł | 1 mały |
Groszek mrożony | 2 szklanki |
wywar warzywny | 2 litry |
tymianek suszony lub świeży | do smaku |
gałka muszkatołowa | szczypta |
śmietanka 18% | 1 szklanka |
sól i pieprz do smaku | |
Pora dokładnie umyć i pokroić w plasterki. Brokuł podzielić na cząstki. Szpinak opłukać dokładnie i pokroić. Zalać pory wywarem i gotować 15 minut. Dodać brokuł i groszek. Gotować 6 minut. Dodać szpinak i gotować jeszcze 2-3 minuty. Dodać śmietankę, sól i pieprz do smaku. Można użyć bardziej tłustej śmietanki – zupa będzie miała wówczas lepszy smak lecz będzie bardziej kaloryczna.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...