- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
fasolka szparagowa zielona | 1 kg |
oliwa | 5 łyżek |
czosnek | 6 ząbków |
sól i pieprz do smaku | |
parmezan (niekoniecznie) | 50 g |
Fasolkę obrać, umyć i ugotować we wrzątku z dodatkiem 1 łyżeczki cukru i 1 łyżeczki soli. Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Na dużej patelni lub w rondlu rozgrzać oliwę, dodać czosnek. Podsmażyć na złoto mieszając (należy uważać, aby czosnek się nie przypalił bo będzie gorzki. Odcedzić fasolkę, dodać do patelni. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ewentualnie posypać parmezanem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...