Zapiekany seler naciowy
- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
seler naciowy | 1 |
Cheddar | 100 g |
orzeszki piniowe | 100g |
świeże zioła (tymianek, bazylia) | 2 garście |
oliwa | pół szklanki |
sól i pieprz do smaku |
Delikatny smak selera naciowego znakomicie komponuje się z ostrym serem i orzeszkami
Selery obrać, umyć, wysuszyć. Naczynie do zapiekanie posmarować oliwą. Ułożyć selery i każdą gałązkę posmarować oliwą. Oprószyć solą i pieprzem. Zapiekać pod przykryciem 25 minut w temperaturze 180C. Odkryć, posypać startym serem i zapiec jeszcze 10 minut. Posypać ziołami i podprażonymi na suchej patelni orzeszkami. Podawać na gorąco.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.