- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
seler naciowy | 1 |
Cheddar | 100 g |
orzeszki piniowe | 100g |
świeże zioła (tymianek, bazylia) | 2 garście |
oliwa | pół szklanki |
sól i pieprz do smaku | |
Selery obrać, umyć, wysuszyć. Naczynie do zapiekanie posmarować oliwą. Ułożyć selery i każdą gałązkę posmarować oliwą. Oprószyć solą i pieprzem. Zapiekać pod przykryciem 25 minut w temperaturze 180C. Odkryć, posypać startym serem i zapiec jeszcze 10 minut. Posypać ziołami i podprażonymi na suchej patelni orzeszkami. Podawać na gorąco.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...