Ziemniaki obieramy , kroimy w plastry i obgotowywujemy w osolonej wodzie .
cebulę obieramy i kroimy w piórka , kabanosy w kawałeczki 1 cm .
Cukinię obieramy i ścieramy na grubych oczkach .
sos beszamelowy użyłam z torebki bo dostałam do testów ( był to duży błąd , nie ma ja zrobiony własny ) nie polecam ,ale zrobiłam go według przepisu na opakowaniu :(
W glinianym naczyniu umieściłam warstwę sosu ,na to ziemniaki , kolejno warzywa i wędlinę , przykryłam ziemniakami , oczywiście doprawiamy każdą warstwę i polałam sosem , a na koniec starłam ser żółty na wierzch .
Zapiekałam ok 20 min w tem 190st .
- Czas przygotowania 20 min.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
ziemniaki | 4 szt |
Sos beszamelowy | 1 opakowanie |
cukinia | 1 szt |
cebula | 1 szt |
Kabanos | 200 g |
natka pietruszki | do smaku |
Szypior | do smaku |
ser żółty | 150 g |
sól morska młynek | do smaku |
Pieprz różowy | do smaku |
kolendra | do smaku |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...