Kukurydzę ugotować. Odcedzić. Pieczarki oczyścić i pokroić plasterki. Cebulę pokroić w plasterki. Przeciąć bagietkę wzdłuż. Wydrążyć lekko spód. Pokroić wierzch i miąższ ze spodu w kostkę. Pomidora pokroić w kostkę. Na połowie oliwy smażyć pieczarki aż sos całkowicie odparuje. Na drugiej patelni i pozostałej oliwie usmażyć grzanki z kostek bagietki. Do wydrążonego spodu nałożyć listki rukoli, pieczarki, pomidora, cebulę, kukurydzę. Posolić, oprószyć pieprzem. Na wierzchu ułożyć kulki mozzarelli. Przekroić bagietkę na pół. Podawać natychmiast.
Zapiekanka z pieczarkami
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
długa gruba ciemna bagietka | 1 |
duże pieczarki | 4 |
pomidor | 1 |
czerwona cebula | 1/2 |
mozarella kulki | 1 opakowanie |
rukola | kilka listków |
kukurydza mrożona | 4 łyżki |
oliwa | 6 łyżek |
sól i pieprz |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.