Kukurydzę ugotować. Odcedzić. Pieczarki oczyścić i pokroić plasterki. Cebulę pokroić w plasterki. Przeciąć bagietkę wzdłuż. Wydrążyć lekko spód. Pokroić wierzch i miąższ ze spodu w kostkę. Pomidora pokroić w kostkę. Na połowie oliwy smażyć pieczarki aż sos całkowicie odparuje. Na drugiej patelni i pozostałej oliwie usmażyć grzanki z kostek bagietki. Do wydrążonego spodu nałożyć listki rukoli, pieczarki, pomidora, cebulę, kukurydzę. Posolić, oprószyć pieprzem. Na wierzchu ułożyć kulki mozzarelli. Przekroić bagietkę na pół. Podawać natychmiast.
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
długa gruba ciemna bagietka | 1 |
duże pieczarki | 4 |
pomidor | 1 |
czerwona cebula | 1/2 |
mozarella kulki | 1 opakowanie |
rukola | kilka listków |
kukurydza mrożona | 4 łyżki |
oliwa | 6 łyżek |
sól i pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...