MORELE ZALAĆ GORĄCĄ WODĄ I ODSTAWIĆ NA OKOŁO GODZINĘ.NASTĘPNIE OSUSZYĆ I POKROIĆ W KAWAŁKI.DYNIĘ UMYĆ,OBRAĆ ZE SKÓRY,USUNĄĆ PESTKI I MIĘKKI,GĄBCZASTY MIĄŻSZ,JĘDRNY I TWARDY MIĄŻSZ POKROIĆ W KOSTKĘ,WRZUCIĆ DO LEKKO OSOLONEJ,WRZĄCEJ WODY I GOTOWAĆ OKOŁO 20 MINUT.NASTĘPNIE ODLAĆ WODĘ,A ZAGOTOWANĄ DYNIĘ ZMIKSOWAĆ.
PRZYGOTOWAĆ KARMEL:CUKIER WRZUCIĆ NA PATELNIĘ,PODGRZAĆ,ZALAĆ GORĄCYM MLEKIEM.NASTĘPNIE DODAĆ KASZĘ MANNĘ,CUKIER WANILIOWY,ROZDROBNIONE GOŻDZIKI,MORELE I NA KONIEC DYNIĘ.
NACZYNIE ŻAROODPORNE POSMAROWAĆ MASŁEM I POSYPAC BUŁKĄ TARTĄ.WYŁOŻYĆ MASĘ,A WIERZCH POSYPAĆ KASZĄ MANNĄ POŁĄCZONĄ Z ROZDROBNIONYMI PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI.WSZYSTKO TO POLAĆ RESZTĄ STOPIONEGO MASŁA.ZAPIEKAĆ W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMPERATURY 180 C OKOŁO 30 MINUT.
PODAWAĆ NA GORĄCO :)