Kroimy pomidory w duże kawałki. Jeśli pomidory nie są duże kroimy je w ćwiartki. Nie używamy pomidorów malinowych, ponieważ są zbyt miękkie. Wrzucamy do dużej misy i polewamy oliwą. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Natkę pietruszki kroimy w drobne kawałki. Dorzucamy do miski razem z mozarellą i mieszamy. Dorzucamy świeżo porwane liście bazyli.
- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
pomidory | 4 |
Mozarella w kulkach | 1 opakowanie |
natka pietruszki | 1 |
świeża bazylia | 1 |
oliwa z oliwek | 1 |
sól | - |
pieprz | - |
Zioła do sałatek | - |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...