- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
dojrzałe avocado | 4 |
młode liście szpinaku | 1 kg |
rzodkiewki | 1 pęczek |
dymki | 4-6 |
jogurt naturalny lub śmietana | 250 ml |
sok z cytryny | 2-3 łyżki |
sól i pieprz do smaku | |
Umyć i osuszyć warzywa. Rzodkiewki pokroić w paseczki, dymki (tylko zielone części) w piórka. Porwać szpinak. Wymieszać jogurt lub śmietanę z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać rzodkiewki, szpinak i dymki ze śmietaną odkładając trochę do dekoracji. Avocado obrać i pokroić w duże cząstki. Ułożyć na talerzach. Na cząstki avocado wyłożyć pozostałe warzywa wymieszane ze śmietaną. Ozdobić odłożonymi kawałkami.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...