- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
pęczek rzodkiewek | |
sałata rzymska lub rukola | |
ogórek | |
pomidorki cherry | opakowanie |
jajka | 3 |
sok z cytryny | 1 łyżka |
oliwa z oliwek | 3 łyżki |
czosnek | 1 ząbek |
sól i pieprz | |
Jajka ugotować na półmiękko. Warzywa dokładnie umyć. Rzodkiewki pokroić w talarki. Ogórka pokroić w cienkie plastry przy pomocy obieraczki do warzyw. Pomidory przekroić na pół. Sałatę posiekać. Z jednego jajka wyjąć żółtko i przełożyć do szklanki. Resztę jajek i białko pokroić. Do żółtka dodać sok z cytryny, posiekany ząbek czosnku, oliwę, sól, pieprz i dobrze wymieszać. Warzywa przełożyć do miski i polać sosem. Sałatkę można udekorować czarnym sezamem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...