Powinna być idealnie gładka, rozpływająca się na języku, przesycona aromatami wanilii i skórki pomarańczowej.
Przepisy na potrawy wielkanocne - Wielkanoc
-
Mazurek różany ucierany
Są tacy, którzy już zbierając owoce dzikiej róży i smażąc z nich konfiturę, myślą o różanym, wielkanocnym mazurku.
Czas przygotowania 30 min. Trudność Porcja dla Składników 8 -
Pieczeń wieprzowa z kminkiem po polsku
Czas przygotowania 1 godz. 30 min. Trudność Porcja dla Składników 8 -
Pasztet z kaczki z sosem karminowym
Czas przygotowania 6 godz. Trudność Porcja dla Składników 24 -
Szpikowana miłośnie sztufada
Wołowina potraktowana z należytą starannością odwdzięczy się głębokim aromatem i wspaniałym smakiem.
Czas przygotowania 3 godz. Trudność Porcja dla Składników 11 -
-
-
-
Coq au vin w burgundzie
Czas przygotowania 1 godz. 30 min. Trudność Porcja dla Składników 12 -
Najpopularniejsze wpisy
-
Dla wielbicieli makaronu zakup takiej maszynki to z pewnością opłacalna inwestycja.
-
Na pytanie po co komu wirówka do suszenia sałaty odpowiedź jest prosta – żeby mieć smaczną sałatę.
-
Pomysł wydaje się tak prosty, że aż dziw, że nikt na to nie wpadł wcześniej. Cudownie rzeźbiony w...
-
Choć arbuz dzięki zawartości cytruliny działa jak viagra, w dawnej Polsce był stosowany do studze...
-
Sok z arbuza nie tylko gasi pragnienie w upalny dzień, nie tylko zaskakuje smakiem (nieco innym i...