Wegańskie lody truskawkowe
- Czas 2 min.
- Czas oczekiwania 5 godz.
- Trudność
- Porcja dla
banany | 1 |
truskawki | 5-6 sztuk |
płatki kokosowe lub migdałowe do posypania | |
melisa | do dekoracji |
Przez całe lato warto mieć w lodówce kilka zamrożonych bananów!
Banany obrać i pokroić w kawałki. Ułożyć w pudełku przekładając warstwy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Wstawić do zamrażalnika. Gdy banany zamarzną umyć truskawki. Odszypułkować. W blenderze zmiksować banany z truskawkami. Posypać ulubioną posypką. Podawać natychmiast, gdyż takie „lody” bardzo szybko się rozpuszczają. Dla odmiany można dodać do lodów łyżkę masła orzechowego.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.