- Czas przygotowania 2 min.
- Czas oczekiwania 5 godz.
- Trudność
- Porcja dla
banany | 1 |
truskawki | 5-6 sztuk |
płatki kokosowe lub migdałowe do posypania | |
melisa | do dekoracji |
Banany obrać i pokroić w kawałki. Ułożyć w pudełku przekładając warstwy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Wstawić do zamrażalnika. Gdy banany zamarzną umyć truskawki. Odszypułkować. W blenderze zmiksować banany z truskawkami. Posypać ulubioną posypką. Podawać natychmiast, gdyż takie „lody” bardzo szybko się rozpuszczają. Dla odmiany można dodać do lodów łyżkę masła orzechowego.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...