- Czas przygotowania 5 min.
- Czas oczekiwania 12 godz.
- Trudność
- Porcja dla
banany | 4 |
pistacje niesolone | 2 spore garście |
pasta pistacjowa (opcjonalnie) | 2 łyżki |
Banany obrać, pokroić w grube plasterki, włożyć do woreczka i zamrozić. Gdy banany będą zamrożone obrać pistacje. Blenderem zmiksować pistacje, dodać banany i ewentualnie pastę pistacjową. Miksować do uzyskania kremowej konsystencji. Należy uważać, aby nie miksować zbyt długo, bo z lodów zrobi się koktajl. Podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...