- Czas przygotowania 15 min.
- Czas oczekiwania 5 godz.
- Trudność
- Porcja dla
migdały | 300 g |
daktyle bez pestek | 300 g |
suszone jabłka | 100 g |
rodzynki | 150 g |
cynamon | 2 łyżeczki |
W blenderze zmiksować migdały na mąkę. Wsypać do blendera zrazem z resztą składników. (Daktyle dobrze jest daktyle namoczyć na 2-3godziny wcześniej w soku jabłkowym). Miksować wszystko razem 3 minuty. Lepić kulki i obtaczać w wybranej posypce. (Lub ugnieść w blaszce i włożyć do lodówki a potem pokroić.)
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...