- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
Pstrąg świeży | 2 |
woda | 1,5 l |
sól | 3 łyżki |
cukier | 1,5 łyżeczki |
liście laurowe | 4 |
pieprz | 1 łyżeczka |
Przygotować zalewę z wody i przypraw. Ryby umyć, włożyć do zalewy na 8 godzin. Następnie opłukać i suszyć ok 1,5 godz. (najlepiej wykorzystać do tego celu suszarkę do grzybów i owoców). Wysuszone ryby wędzić w dymie drzew liściastych około godziny. My wędziliśmy pstrągi w wędzarni BIOWIN 50 min. Wykorzystaliśmy gotowe zrębki wędzarnicze z jabłoni. Jeśli pstrągi będą większe czas peklowania i wędzenia można wydłużyć.
O zadymie w sprawie wędzarni czytaj tutaj - Kliknij
Czas Peklowania - 8 godzin
Czas Wędzenia 1 godz
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...