- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
Wybór warzyw (marchew, seler naciowy, ogórek, kalafior) | 300 g |
Jogurt naturalny gęsty | 200 ml |
ser pleśniowy | 100 g |
majonez | 1 łyżka |
świeży tymianek | garstka |
Sól, cukier do smaku | |
Warzywa obrać i pokroić w zgrabne słupki. Ser zetrzeć na tarce. Tymianek posiekać. Wymieszać jogurt, majonez, ser i tymianek. Dodać sól i cukier do smaku. Podawać warzywa z dipem. Uwaga: warzywa muszą być pokrojone tuż przed podaniem, aby nie zwiędły.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...