- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
papryka | 3 |
bakłażan | 1 |
Cebula czerwona | 2 |
czosnek | 4 ząbki |
marchew | 2 |
oliwa | 5 łyżek |
ostra papryczka zielona | 1 |
fasolka szparagowa może być mrożona | 450g |
fasola czerwona w puszce | 1 puszka |
pomidory krojone w puszce | 1 puszka |
kmin rzymski | ½ łyżeczki |
słodka papryka w proszku | 1 łyżeczka |
sól, cukier, ostra papryka do smaku | |
Tortilla chips | 1 paczka |
serek homogenizowany | 150 g |
Papryki, bakłażana, cebule, czosnek, marchew oczyścić i pokroić. Wsypać do rondla, podlać oliwą, posolić i dusić pod przykryciem 20 minut mieszając od czasu do czasu. Dodać fasolkę i odsączoną fasolę z puszki oraz pomidory. Przyprawić utłuczonym w moździerzu kminem i pieprzem cayeńskim. Dusić kolejne 20 minut. Doprawić solą, cukrem i ostrą papryką. Potrawa powinna być bardzo ostra. Podawać gorące z solidną łyżką serka homogenizowanego i tortillami.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...