- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
młody seler naciowy | 1/2 |
kalarepy | 2 |
zielony groszek świeży | 2 szklanki |
ziemniaki młode | 500 g |
masło klarowane | 150 g |
bardzo świeże masło | 2 łyżki |
sól morska gruba | |
cukier | |
liście szpinaku | spora garść |
Warzywa oczyścić, opłukać, osuszyć pokroić. Zagotować wodę dodając pół łyżeczki soli i pół łyżeczki cukru. Wsypać groszek gotować 5 minut, wyłączyć, nie odcedzać. Klarowane masło rozgrzać na patelni o grubym dnie. Włożyć seler, potem ziemniaki na końcu kalarepę. Smażyć na średnim ogniu do miękkości, ciągle mieszając. Gdy warzywa będą miękkie dodać szpinak, a po chwili odcedzony groszek. Dołożyć 2 łyżki zwykłego masła. Podawać z dodatkiem gruboziarnistej soli. Można też posypać parmezanem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...