W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodać masło, wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka połączyć z cukrem i miąższem z laski wanilii. Do tak przyrządzonych żółtek dolewać małym strumykiem masę czekoladową. Dodać do tego ubitą śmietanę. Następnie dodać ubite białka. Wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Przy podaniu przełożyć do mniejszych miseczek i posypywać odrobiną kakao.
- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 3 szt |
biała czekolada | 250 g |
śmietanka 30 | 250 ml |
cukier puder | 2 łyżki |
masło | 1 łyżka |
laska wanilii | 1 szt |
kakao | szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...